Компания KOSTAL развива дейността си в 21 страни по целия свят

KOSTAL е независимо семейно предприятие, създадено  през 1912 год. в немския град Lüdenscheid (Люденшайд). Ръководството на международната група и до днес има седалище в този град, в който компанията е основана от  Leopold Kostal, родом от  Мнихово Храдище в Чехия.

Група, която до момента развива дейност в 21 страни по целия свят се занимава с разработването и производството на електроника и електромеханични компоненти за автомобилната индустрия. Всички дейности на компания KOSTAL са насочени към постигане на възможно най-качествен продукт. Значително внимание се отделя за разработване на нови продукти и цялостното им тестване във всички етапи на разработване и производство. Един от ключовите елементи на успеха ни са служителите на фирмата. Поради което фирмата инвестира в тяхното обучение и кариерно развитие.

Историята на компанията в цифри

Основател на фирмата – Господин Леополд Костал

1912 В град Люденшайд, Германия Леополд Костал основава фирма Костал, която първоначално произвежда електрически изолации.

1927 Фирмата проектира и произвежда първите си части за автомобилната индустрия.

1935 Кърт Костал, синът на Леополд Костал, постъпва във фирмата на 26г. Той насочва дейността на фирмата към автомобилната индустрия.

1938 Начало на производството на конектори използвани в автомобили.

Кърт Костал със сина си Хелмут и баща му Леополд

Четирите поколения на семейство Костал

1972 Хелмут Костал започва да работи във фирмата на 28 години. По време на неговото управление фирмата се разраства драстично.

1974 Хелмут Костал  открива първия международен клон в Мексико. 

1995 Костал Групата се разделя на четири основни бизнис направления / сфери:

Automotive Electrical Systems, Industrial Electronics, Connectors, Test Technology (SOMA) and Solar Electric.

2011 най-младият от поколението,  Андреас Костал управлява фирмата от януари 2011 година и през месец Март 2011г. създава клон КОСТАЛ България в град Смолян.

Настояще

4 континента

21 страни в света

Повече от 17 000 служители

Лидер в автомобилната индустрия